Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, onzekerheid of oververmoeidheid. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in de problemen kan vaak helpen.

Wat kunt u zelf doen?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Voor anonieme en professionele hulp kunt u contact opnemen met Korrelatie. U kunt Korrelatie ook via Whatsapp vragen stellen over psychische klachten.
Online informatie, zelftests en behandelingen vindt u op Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, InterapyOmgaan met depressie en op Wij zijn MIND.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint in Perspectief is er voor familieleden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met Sensoor.

Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Bel met Meldpunt Vangnet& Advies.

Ondersteuning op Texel

Een greep uit het aanbod:

 

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen